A chia mag jótékony hatása magas, kiegyensúlyozott omega-3 és omega-6 zsírsavak arányának köszönhető. A chia mag tápanyagtartalma és rosttartalma kiemelkedő és bizonyítottan jótékony hatással van az egészségre. A chia mag fogyasztásának legegyszerűbb módja, ha nyersen fogyasztjuk. Tökéletesen illeszkedik a vegán, paleo étrendbe.
Előnyei:
- Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban gazdag
- Rostban gazdag
- Növeli a teltségérzetet, segíthet a fogyókúrában
- Segít a vércukorszint és a vérnyomás szabályozásában
- Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag: kalcium, foszfor, kálium, nátrium, cink, réz és mangán
- Hozzájárul a fogak és a csontok egészségéhez
- Szépíti a hajat és a bőrt
- Hatékony lehet depresszió ellen
- Javítja az emésztést és optimalizálja az anyagcserét
Fogyasztási javaslat:
- Fogyaszthatjuk nyersen, hozzáadva főétkezéshez vagy italhoz, például: zabkásához vagy gyümölcsléhez.
- Készíthetünk chia pudingot, 12 órára tejbe vagy joghurtba áztatva a magokat.
- A magokat őrölve tészta alapú ételekhez is hozzáadhatjuk, hiszen kiváltható vele a liszt.
- Tojás kiváltására is alkalmas vízzel keverve.
- Követve a mexikói szokást, készíthetünk chia frescát, egy pohár gyümölcslé és egy teáskanálnyi chia mag 10 perces pihentetésével.
Rendszeres fogyasztásával egészségesebbé tehetjük étrendünket, hiszen nagy mértékben tartalmaz omega-3 zsírsavakat, antioxidánsokat, élelmi rostokat, ásványokat és vitaminokat. Magas rost tartalma mellett, kalóriatartalma minimális. Fogyasztását követően felszívja a vizet és sűrű géllé alakul, kitöltve a gyomrot. Ezáltal tisztítja a bélrendszert, illetve hamar jóllakottság érzetet okoz, így diétázóknak ideális lehet.
Visszatérő vásárlóink hűségét pontgyűjtéssel elérhető kedvezményekkel szeretnénk megköszönni! Részletek ITT!