A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.
Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.
Ásványi anyagok: vas, magnézium
Vitamin: B1
Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító
Felhasználása: Gyorsan megpuhul, nem szükséges áztatni. Kiváló levesek, szószok, pürék készítéséhez. Ízletes lencse leves vagy lencse főzelék készíthető belőle vagy felhasználhatjuk kenyérre kenhető krémekhez.
Visszatérő vásárlóink hűségét pontgyűjtéssel elérhető kedvezményekkel szeretnénk megköszönni! Részletek ITT!