Összetevők: kukorica
A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. A kukoricadara a kukorica magjának lisztnél durvább őrleménye, amely széleskörűen felhasználható.
Jelentőség, hatások: A kukoricadara leginkább szénhidrátban (keményítőben) gazdag, de tartalmaz jelentős mennyiségű fehérjét is. Rosttartalma magas, ami segít leküzdeni a székrekedéses panaszokat. Ezen kívül B-vitamin tartalma is említésre méltó.
Felhasználás:
A kukoricadara széleskörűen felhasználható. Semleges íze miatt édesen és sósan is fogyasztható. Készülhet belőle kása, puliszka, polenta, pizzatészta, desszert, levesbetét és panírozáshoz, töltelékek készítéséhez is használható.
Visszatérő vásárlóink hűségét pontgyűjtéssel elérhető kedvezményekkel szeretnénk megköszönni! Részletek ITT!